3 tips om uw laswerk te verbeteren

Voor beginners: oefen op schroot, zorg voor de juiste lichaamshouding, kies geschikte lastechnieken, reinig en bereid oppervlakken voor, handhaaf de juiste rijsnelheid en hoeken, draag de juiste veiligheidsuitrusting en leer van ervaren lassers. Geduld en consequent oefenen zullen uw lasvaardigheden in de loop van de tijd verbeteren.

1. Ken de grondbeginselen van het lassen

Het proces van lassen is eenvoudig. Het bestaat uit het verwarmen van twee stukken metaal tot het punt waarop ze smelten. De gesmolten vloeistoffen combineren zich in het smeltbad en worden één wanneer de gesmolten metalen stollen.

De derde metaalbron, ook wel vulmiddel genoemd, wordt gewoonlijk geïntroduceerd en gesmolten met de twee basismetalen om de totale massa van de las te vergroten. Deze vulmetalen zijn elektroden, vulstaven of continu gevoede draad, afhankelijk van het gekozen lasproces.

Als het goed wordt gedaan, zal een las geen onvolkomenheden zoals gaatjes vertonen en mooi aansluiten op de basismetalen aan de buitenranden. Een goede las zal ook door de onderkant van de basismetalen zijn gedrongen en deze volledig hebben gesmolten.

2. Bepaal welke lasmethode u eerst wilt leren

Het is een persoonlijke voorkeur, maar leren booglassen met een elektrode is een goed begin. Eén ding waar u echter rekening mee moet houden, is aan wat voor soort projecten u van plan bent te werken.

3. Bescherm uw ogen tijdens het lassen of observeren

Kijk nooit rechtstreeks in de lasboog, zelfs niet voor een fractie van een seconde zonder lashelm. Zelfs als omstander kan indirecte blootstelling aan de lasboog uw ogen beschadigen.

Een kwalitatieve lashelm is een must. Of u nu van plan bent een lasinstructeur, vriend of mentor te observeren, het hebben van een eigen lashelm is een goed idee. Laat u niet ontmoedigen door het beschikbare assortiment en de prijsklassen.

Begin met een goede automatisch verduisterende helm met een verstelbare schaduwfunctie. Een goede kan worden verkregen zonder de bank te breken. Je ogen zijn een van de meest waardevolle apparaten die je bezit.

Voor meer informatie, ga naar:

https://metaalbewerking.mijnzooi.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *