Wat is het lekkerste snoepje van Nederland?

Hoewel ze misschien niet wereldwijd bekend zijn, worden Nederlandse snoepjes en snoepjes gemaakt om een ​​land met een zeer zoetekauw tevreden te stellen. Allerlei soorten gebakken lekkernijen liggen in de schappen van elke buurtbakkerij, van heerlijke taarten tot traditionele koekjes. Het woord koekje kwam eigenlijk van het Nederlandse koekje, een verkleinwoord van koek. Vooral met kerst kun je rekenen op een overvloed aan zoetigheden, zoals de gebakken bolletjes zoet deeg die oliebollen worden genoemd. Dan zijn er de snoepjes: een enorm aanbod van superzoet tot supersterk in het geval van wat Nederlandse drop.

Wat zijn populaire Nederlandse snoepjes?

Chocolade letters
Nog een kersttraktatie, chocoladeletters liggen een paar weken voor het Sinterklaasfestival op 5 december in de schappen. De traditie schrijft voor dat de brieven aan familie en vrienden (vooral kinderen) worden gegeven volgens de eerste letter van de naam van de ontvanger. De letters zijn gemaakt van grote, dikke stukken melk, witte of donkere chocolade die notoir moeilijk te bijten zijn. Gelukkig krijgt iedereen zijn eigen en hoeft niemand te delen!

Hopje
Dit harde snoepje met koffiesmaak is in de 18e eeuw in Nederland uitgevonden en is sindsdien blijven hangen. Zoals de meeste verhalen, heeft het hopje vele versies: de meeste beginnen met een man genaamd Hendrik Hop die te horen krijgt dat hij geen koffie kon drinken, en eindigen met een bakker die het antwoord op zijn verlangens creëert, het hopje. Het snoep is gemaakt van karamel, room, boter en koffie en is te vinden in supermarkten.

Zoethout
Zoethout, of drop in het Nederlands, is een wereld verwijderd van wat je zou kunnen zien als drop. Nederlanders consumeren de meeste drop ter wereld, dat komt neer op vier pond per persoon per jaar. Er zijn vier Nederlandse varianten op basis van textuur (zacht of hard) en smaak (zout of zoet). Maar pas op: er zijn sommige soorten Nederlandse zwarte drop – ik denk aan dubbel zout, wat “dubbel zout” betekent – waardoor je het misschien weer uitspuugt als je niet voorbereid bent!

Meer snoepjes ontdekken? Neem een kijkje tussen deze links:

https://snoep-goed.vinddirect.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *