Alles wat je wilt weten over rundvlees

een lekker stuk vlees

De gemiddelde os van 1000 pond zal gemiddeld 403 pond vlees in de detailhandel produceren. Dat is genoeg rood vlees om een ​​gezin meer dan een jaar mee te laten gaan. Maar niet al het vlees is hetzelfde: magere stukken moeten anders worden gekookt dan vet vlees. Sommige sneden zijn perfect voor steaks, terwijl andere beter zijn voor gebraad. Als u weet waar elke snee vandaan komt en de verscheidenheid aan snitten die voor u beschikbaar zijn, kunt u het beste vlees kiezen voor elke cookout, diner, kampeertrip en vakantiereünie.

Als je bij rundvlees niet het hoofd van de staart kent, is deze video een enorme hulp. Het zal je niet alleen helpen begrijpen waar al het vlees anatomisch vandaan komt, maar het staat ook vol met goede tips. Je kunt bijvoorbeeld een taaie snede malser maken door hem dwars op de draad te snijden en daardoor de spiervezels in te korten.

Verschillende soorten vlees

Er zijn vier grote delen van de koe, van kop tot staart: de klauw, de rib, de lendenen en de ronde. Van daaruit wordt elke sectie verdeeld in kleinere, unieke stukken met een specifieke smaak en gebruik. Naar alle waarschijnlijkheid zult u in uw supermarkt zelden veel van deze bezuinigingen tegenkomen. Gemiddeld zal uw kruidenier ongeveer een dozijn bezuinigingen meenemen:

Chuck – De nek, schouder, mes en bovenarm geweldig voor rundergehakt, stoofschotels of gebraad.
Brisket – Nog een stevige snit die beschikbaar is als borstborst en onderborst. Dit is geweldig voor langzaam gebraad en wordt vaak gebruikt voor corned beef en BBQ-brisket.
Bord – Meestal aangeduid als korte ribben en roksteak die wordt gebruikt voor heerlijke Latijnse gerechten zoals carne asada. Het kan ook worden gebruikt in rundergehakt.
Rib – De zeer malse en vette middensnede van de os. Dit is waar de ribben en ribeye worden gevonden.
Korte lendenen – Dit is de locatie voor de meeste zeer gewilde malse stukken: T-bone, porterhouse, striplende en stripsteak.
Flank – Bijzonder taai, waardoor het gemarineerd moet worden en gebruikt moet worden voor smoren en/of gehakt.
Entrecote – De perfecte algemene snit voor gebraad en BBQ. De bovenkant van de snede levert de felbegeerde filet mignon op, de rest wordt bestempeld als entrecote of ossenhaas.
Ossenhaas – ossenhaasdelen zijn onder meer de chateaubriand-snit en ossenhaas subprimals – ze zijn minder bekend en waarschijnlijk alleen te vinden bij goede slagerijen.
Entrecote – De entrecote is meestal verdeeld in boven- en ondersneden die een beetje taai, maar heerlijk zijn. De bovenste entrecote is niet veel anders dan de bodem, alleen iets geuriger en iets taaier.
Rond – mager en taai, en ideaal voor stoofschotels of crockpotgerechten. Hiervan wordt kubusbiefstuk gemaakt.

Meer weten over verschillende soorten vlees? Bekijk de volgende links!

https://slagerijen.allepaginas.nl/

https://vlees.uwbegin.nl/

https://vlees.onzestart.nl/

https://slager.links.nl/

https://vlees.b9.nl/

https://keukens.allepaginas.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *