tips voor een betere beveiliging

hoogwerkers

Bouwplaats van bovenaf geschoten. Industriegebied.[/caption]De meeste bouwwerkzaamheden omvatten de opslag en het continue gebruik van hoogwaardige materialen, apparatuur en gereedschappen, waardoor bouwplaatsen een doelwit zijn voor criminele activiteiten. De diefstal van apparatuur en materialen is een belangrijke bron van verlies voor aannemers; een goede beveiliging van de bouwplaats is essentieel.

Veilig blijven op uw bouwplaats


Over het algemeen vormen bouwplaatsen een gevaar voor degenen die het terrein om welke reden dan ook betreden. Er moet een beveiligingsplan voor de bouwplaats worden opgesteld om ervoor te zorgen dat werknemers, aannemers en andere bezoekers van de bouwplaats worden beschermd, waarbij gevarenzones zowel voor de veiligheid als voor de aansprakelijkheid worden beveiligd.

Gemakkelijke manieren om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten

Hieronder worden zeven manieren beschreven waarop bouwplaatsbeveiliging kan worden geïntegreerd om de mensen en bedrijfsmiddelen op de bouwplaats te beschermen.

Beveilig de omtrek


De omtrek van het terrein moet worden beveiligd met stevig omheiningsmateriaal van minimaal 2 meter hoog. Er mogen geen openingen onder de omheining zijn, vooral in gebieden waar de grond ongelijk is en onbedoelde toegang zou kunnen bieden. Naast het voorkomen van ongeoorloofde toegang voor criminele activiteiten, kan hekwerk ook voorkomen dat nieuwsgierige kinderen op het terrein ronddwalen en gewond raken.

Rond de perimeter moeten borden worden weergegeven die de aanwezigheid van een bouwplaats aangeven, samen met bordjes “Verboden toegang”. Sommige mensen realiseren zich misschien niet waarom hun gebruikelijke route is geblokkeerd en proberen er doorheen te gaan, zich niet bewust van de gevaren.

teken voor Bouwplaatsbeveiliging Zorg ervoor dat de zone naast het hekwerk vrij blijft om te voorkomen dat indringers eroverheen reiken om toegang te krijgen of voet aan de grond krijgen om over het hek te klimmen. Het gebied rond de omheining moet ook vrij zijn van struikgewas om mogelijke schuilplaatsen te elimineren. Het hekwerk moet regelmatig worden geïnspecteerd om te zoeken naar zwakke plekken of tekenen van geknoei; aangetaste gebieden moeten onmiddellijk worden gerepareerd.

Een in- en uitlogprocedure hebben


Het opzetten van een procedure voor het aan- en afmelden bij het betreden en verlaten van de site biedt onmiddellijke veiligheid en biedt ook een overzicht van activiteiten voor toekomstige doeleinden. Bij calamiteiten zoals brand is het essentieel dat iedereen aanspreekbaar is; dit kan ook aangeven wanneer de werknemers en bezoekers van de site voor de dag zijn vertrokken en de site en apparatuur voor de avond kunnen worden beveiligd.

Creëer indien mogelijk één toegangspunt om monitoring te vergemakkelijken en creëer een parkeerplaats buiten het terrein voor bezoekers en medewerkers.

Houd toezicht op alle bezoekers


Alle bezoekers van de bouwplaats moeten te allen tijde onder toezicht staan. Ondanks dat ze geautoriseerd zijn, is het mogelijk dat bezoekers zich niet bewust zijn van de gevaren en veiligheidsprocedures van de site.

Maak een beveiligingsplan


Voordat het project begint, moet een veiligheidsplan voor de bouwplaats worden opgesteld. Dit moet een schriftelijk beveiligingsbeleid en een beveiligingsplan bevatten dat is opgesteld met het specifieke werkterrein en zijn unieke zorgen in gedachten. Het moet ook de activa en eigendommen op de site vermelden; deze items moeten regelmatig worden geïnventariseerd en gevolgd.

Er moeten toezichthoudende beveiligingsverantwoordelijkheden worden toegewezen en beveiligingsfunctionarissen kunnen worden ingehuurd om meer bescherming te bieden. Bouwplaatsbeheerders moeten het management van aangrenzende panden aanmoedigen om verdachte activiteiten die zij op het terrein waarnemen, te melden.

Verlicht de bouwplaats goed


De omtrek van de site moet goed verlicht zijn; het installeren van goede verlichting kan dieven en vandalen afschrikken; Bewegingssensoren kunnen ook worden gebruikt om lichten aan te doen in specifieke gebieden wanneer beweging wordt gedetecteerd, zoals kantoortrailers, opslagruimten voor apparatuur, in- en uitgangen. Zorg ervoor dat de gebruikte verlichting in overeenstemming is met de relevante lokale voorschriften.

Overweeg het gebruik van CCTV-camera’s in combinatie met goede verlichting om een ​​duidelijker beeld te krijgen van wat er op de site gebeurt. Naast het verstrekken van waardevolle informatie in het geval van een misdrijf, kan het werknemers ook aanmoedigen om productief te blijven en gezondheids- en veiligheidsprocedures te volgen. Dit kan incidenten voorkomen die kunnen leiden tot uitval, letsel of zelfs de dood op de site.

Meer weten over beveiliging? Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie:

http://beveiliging.startee.nl/

https://beveiliging.paginapunt.nl/

https://beveiliging.startjenu.nl/

https://makelaars.toplinkjes.nl/

https://camerabewaking.jouwpagina.nl/

https://beveiliging.linkkwartier.nl/

https://beveiliging.linkaanbod.nl/

https://beveiliging.vindjeviahier.nl/

https://beveiliging.linkaanbod.nl/

https://veiligheid.webwinkelstart.be/

https://beveiliging.boogo.nl/

https://beveiliging.zoekidee.nl/

https://veiligheid.linkpaginas.nl/

https://beveiliging.startmee.nl/

https://beveiliging.startuwpagina.nl/

https://beveiliging.benelinx.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *